Linkuri accesibilitate

Covid-19: secretarul general NATO acuză Rusia și China de propagandă


Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg a acuzat Rusia și China de dezinformare, atunci când răspândesc zvonuri și speculații că Alianța nu ar face suficient pentru a sprijini combaterea pandemiei de coronavirus.

„Avem exemple de declarații de la Moscova și Beijing care încearcă să submineze încrederea în NATO și să dea o imagine total distorsionată”.

La o video-conferință cu o serie de jurnaliști, la care a participat și corespondentul Europei Libere, Stoltenberg s-a declarat mai ales indignat de insinuările că țările din NATO nu ar fi capabile să coopereze în lupta cu Covid-19. El a reamintit că țările din Alianță au organizat și mai organizează poduri aeriene pentru a transporta ajutoare medicale, echipamente de protecție sau pacienți.

O mare parte din ceste eforturi de dezinformare, a arătat Soltenberg, se concentrează în jurul teoriei conspiraționiste că noul coronavirus ar fi o „armă biologică dezvoltată de Statele Unite”. O altă temă este că China, Rusia și Iranul, adversarii NATO și ai Statelor Unite, de descurcă „mult mai bine în față pandemiei” decât țările occidentale.

XS
SM
MD
LG