Linkuri accesibilitate

Covid-19: secretarul general NATO acuză Rusia și China de propagandă


Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg a acuzat Rusia și China de dezinformare, atunci când răspândesc zvonuri și speculații că Alianța nu ar face suficient pentru a sprijini combaterea pandemiei de coronavirus.

„Avem exemple de declarații de la Moscova și Beijing care încearcă să submineze încrederea în NATO și să dea o imagine total distorsionată”.

La o video-conferință cu o serie de jurnaliști, la care a participat și corespondentul Europei Libere, Stoltenberg s-a declarat mai ales indignat de insinuările că țările din NATO nu ar fi capabile să coopereze în lupta cu Covid-19. El a reamintit că țările din Alianță au organizat și mai organizează poduri aeriene pentru a transporta ajutoare medicale, echipamente de protecție sau pacienți.

O mare parte din ceste eforturi de dezinformare, a arătat Soltenberg, se concentrează în jurul teoriei conspiraționiste că noul coronavirus ar fi o „armă biologică dezvoltată de Statele Unite”. O altă temă este că China, Rusia și Iranul, adversarii NATO și ai Statelor Unite, de descurcă „mult mai bine în față pandemiei” decât țările occidentale.

Previous Next

XS
SM
MD
LG