Linkuri accesibilitate

Covid-19: Senatul aprobă sprijinul de 2 trilioane de dolari pentru economie


Preeșdintele american Donald Trump.
Preeșdintele american Donald Trump.

Senatul american a aprobat pachetul de sprijin financiar, în valoarea de aproape 2 trilioane de dolari, negociat încă de marți de Casa Albă și Congres, un pachet gândit să ofere sprijin financiar individual dar și credite sectorului privat, pentru depășirea actualei crize provocată de pandemia de coronavirus. Între altele, americanii vor primi un ajutor individual de 1.200 de dolari, va crește ajutorul de șomaj și se introduce pe scară largă concediul medical cu plată. Se așteaptă ca vineri, pachetul să fie aprobat și de Camera reprezentanților.

350 de miliarde sunt credite garantate de stat pentru firmele mici și mijlocii, 500 de miliarde, tot credite de stat pentru companiile în dificultate.

În Arabia Saudită este programat un summit virtual al liderilor grupului principalelor 20 de puteri economice din lume, G20, la care vor participa și președinții Statelor Unite și Rusiei, Donald Trump și Vladimir Putin.

Pe agenda discuții este modul cum pot fi atenuate consecințele economice ale actualei pandemii de coronavirus.

Între timp, compania de rating Moody’s apreciază că anul acesta, PIB-ul american o să scadă cu 2% iar cel al țărilor din zona euro, cu un pic peste 2%.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG