Linkuri accesibilitate

COVID-19: stare „alarmantă” în capitală, un nou deces printre medici


Un oficial de la primăria capitalei a atras atenția că în Chișinău pandemia de COVID-19 se accelerează, în vreme de breasla medicală a deplâns încă un doctor răpus de coronavirusul de tip nou.

Avertismentul despre situația „alarmantă” din capitală a fost făcut de Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și de sănătate, la ședința de luni a Primăriei.

„În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri, îndemn cetățenii la responsabilitate maximă pentru a face față perioadei de criză”, a spus Tatiana Bucearschi, citată de Unimedia.md.

Între timp, s-a anunțat că a murit duminică din cauza COVID-19 chirurgul Boris Spînu, de la Spitalul Raional Cahul. Instituția a scris pe rețele că moartea lui Spînu „a adus doliu enorm în familia medicală a spitalului”.

De la începutul pandemiei în R. Moldova au murit de COVID-19 91 de angajați din domeniul sănătății, dintr-un total de aproximativ 4.000 de victime.

În declarația sa de luni, Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și de sănătate, a dat asigurări că spitalele din capitală sunt pregătite să înceapă campania de vaccinare.

Pe această temă, liderul socialist Igor Dodon a spus luni că se fac eforturi ca Moldova să primească săptămâna aceasta sau săptămâna următoare și vaccine rusești anti-COVID, după cele primite de la „partenerii români”.

Primii lucrători medicali din Republica Moldova urmează să fie vaccinați marți, 2 martie, contra COVID-19. Este vorba despre lucrătorii medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și secțiile spitalicești cu profil COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican și de la Institutul de Medicină Urgentă, transmite IPN.

Între timp, luni, autoritățile sanitare au anunțat încă 994 de cazuri de infectare cu COVID-19 în R. Moldova în 24 de ore și încă 25 de decese.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG