Linkuri accesibilitate

Covid-19: Statele Unite înregistrează noi recorduri de contaminări, Europa impune restricții drastice


Roma: protestul proprietarilor de baruri și restaurante, obligați, de noile măsuri antiepidemice, dă închidă la orele 18:00, Italia, 2 noiembrie 2020
Roma: protestul proprietarilor de baruri și restaurante, obligați, de noile măsuri antiepidemice, dă închidă la orele 18:00, Italia, 2 noiembrie 2020

Statele Unite înregistrează pentru a treia zi consecutiv peste 87 de mii de noi cazuri de infectare cu coronaviurs, iar unul din principalii epidemiologi ai țării, doctorul Anthony Fauci, a avertizat că urmează o „iarnă grea, care o să facă multe victime”. Cu toate acestea, președintele Donald Trump afirmă repetat, în campania electorală, că Statele Unite au „depășit momentul critic”. Numărul deceselor legate de coronavirus a trecut de 230 de mii, o cifră care plasează America printre statele cele mai afectate din lume de pandemie.

Între timp, Europa a trecut de 10 milioane de infectați de la izbucnirea pandemiei, iar o serie de țări au reintrat într-o formă sau alta de carantină - la nivel național, cum sunt Franța, Belgia sau Cehia, sau local, cum este cazul Italiei. Premierul Giuseppe Conte a anunţat luni că guvernul va interzice circulaţia pe timpul nopţii pentru a limita răspândirea coronavirusului, deplasările între regiuni cu multe cazuri vor fi restricţionate.

Germania a reimpus de luni restricții drastice ale vieții sociale pentru o lună, Marea Britanie va intra în carantină de joi, iar Grecia și Portugalia impun de astăzi, marți, o înghețare parțială a vieții economice și sociale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG