Linkuri accesibilitate

Covid-19: Statele Unite au cel mai mare număr de contaminări înregistrate oficial


Păstrând distanța socială sau fizică necesară pentru a evita contaminarea cu Covid-19, într-un parc din New Yok, oraș care a devenit epicentrul epidemiei, în Statele Unite.
Păstrând distanța socială sau fizică necesară pentru a evita contaminarea cu Covid-19, într-un parc din New Yok, oraș care a devenit epicentrul epidemiei, în Statele Unite.

Statele Unite au devenit țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus din lume, depășind Italia și China. Peste 83.500, potrivitdatelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins

Peste 15.400 de noi infectări au fost raportate doar joi, în SUA. În aceeași zi, 182 de persoane au murit din cauza COVID-19, ducând totalul deceselor din Statele Unite la 1.209.

În China, au murit 3.287 de persoane din cauza infectării cu noul coronavirus, dar cea mai lovită țară este Italia, cu peste 8.200 de decese și mai mult de 80.000 de cazuri.

Președintele american Donald Trump a anunțat că va discuta telefonic în cursul serii de joi cu omologul său chinez Xi Jinping. Întrebat despre numărul de cazuri de contaminare în American, care a crescut exponențial, Trump a declarant că aceste demonstrează capacitatea Statelor Unite de a testa în masă. Totodată, el a pus la îndoială, ca multă lumea, fiabilitatea cifrelor communicate de autoritățile comuniste din China.

La nivel global, numărul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns joi, 26 martie la jumătate de milion de oameni. Cel al deceselor la peste 20 de mii.

În Statele Unite, pandemia de coronavirus, care a paralizat mari părți ale economiei, a dus și la creșterea fără precedent a numărului de șomeri: penste 3,3 milioane de americani au cerut ajutor de somaj în ultima săptămână, de cinci ori mai mulți decât în timpul crizei financiare din 2008. Unii economiști se așteaptă ca până în mai, rata șomajului să crească la 13%. Deteriorarea situației economice a fost extrem de rapidă: în februarie încă, rata șomajului era de numai 3,5 %.

Între timp, Congresul este pe punctul de aproba cel mai mare plan de sprijin financiar pentru economie din istoria postbelică a țării: 2 trilioane de dolari. Un plan care prevede mărirea ajutorului de șomaj cu $600 pe lună, extinderea ajutorului de șomaj la 9 luni, concedii medicale cu plată și un ajutor financiar direct pentru persoanele cu venituri mici.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG