Linkuri accesibilitate

Covid-19: UE își redeschide parțial granițele dar nu pentru SUA sau Rusia


De la 1 iulie, cetățenii a 14 terțe-țări pot intra, fără carantină, pe teritoriul Uniunii Europe: printre acestea nu se numără Statele Unite, Rusia sau Brazilia dar nici R. Moldova.

Din fostele republici sovietice, pe listă este doar Georgia, iar dintre țările vecine sud-est europene, Serbia și Muntenegru. UE a mai spus că intrarea Chinei pe această listă depinde de ridicarea de către Beijing a restricțiilor impuse europenilor.

Lista este orientativă, fiecare stat al UE fiind liber să-și negocieze și stabilească propriile reguli de redeschidere a granițelor. România, care se confruntă cu o creștere nouă a numărului de cazuri de coronavirus, a suspendat pentru cel puțin două săptămâni orice negocieri bilaterale privind eliminarea carantinei și reluarea unui trafic normal, relatează corespondeții Europei Libere de la București.

Pe de altă parte, patru ţări, Malta, Slovacia, Danemarca şi Estonia, au impus restricţii cetăţenilor români ce vin din ţară, precizează Adevărul.ro.

Mai multe: romania.europalibera.org

Cetățenii R.Moldova trebuie în continuare să se autoizoleze 14 zile la intrarea în România. Pe de altă parte luni, președintele Igor Dodon declara că R.Moldova ar putea renunța, de pe 15 iulie, la obligativitatea carantine pentru cei care vin din străinătate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG