Linkuri accesibilitate

În lume, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depășit cinci milioane


Numărul deceselor provocate în lume de noul coronavirus a depășit cifra de cinci milioane, potrivit datelor publicate de site-ul Worldometers. Totodată, bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la peste 223,5 milioane, de la începutul numărării, transmite agenția de știri IPN.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în Statele Unite ale Americii, urmate de Brazilia și India.

În Federația Rusă au fost raportate peste 8,4 milioane de infectări și 236 220 de decese asociate COVID-19. În România, bilanțul îmbolnăvirilor este de 1,6 milioane de cazuri, la o populatie de 19 milioane , iar cel al deceselor – 46 911. Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, sâmbătă, în Bucureşti, de 14,8 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică.

În cealaltă țară vecină a Republicii Moldova, Ucraina, sunt raportate peste 2,9 milioane de infectări și 67 393 de decese asociate noului coronavirus.

Potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătății, ieri, în Republica Moldova s-au înregistrat 335 860 de cazuri de infectări, iar bilanțul deceselor a ajuns la 7710. Printre victime sunt și tineri, și copii.

Începând din 3 noiembrie, Certificatul Digital de Covid devine obligatoriu pentru toate persoanele care vor sa intre în clădirile Parlamntului European din Bruxelles, Strasbourg şi Luxemburg, scrie presa intermațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG