Linkuri accesibilitate

Crește numărul țărilor europene care cer certificatul Covid


Proteste în Franța, împotriva limitării accesului celor care nu au certificat Covid la anumite activități, sâmbătă, 24 iulie 2021

Certificatul sanitar european pentru COVID-19 va putea fi folosit în Slovacia ca „bilet de intrare” în magazine și în locațiile altor furnizori de servicii, conform unei legi votate duminică de parlamentul de la Bratislava.

Certificatul, care oferă informații despre vaccinare, testarea negativă sau imunitatea obținută după o infectare anterioară, va fi folosit în acest scop în interiorul Slovaciei numai dacă un nou val de infectări va determina reimpunerea restricțiilor antiepidemice.

Actul normativ votat duminică a provocat proteste puternice din partea adversarilor vaccinării.

Spania ia în calcul să administreze o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19, a declarat ministrul sănătății al guvernului din Madrid, Carolina Darias, alăturându-se astfel discuțiilor privind necesitatea unei doze suplimentare, în contextul apariției variantei Delta. Peste jumătate din populația Spaniei – 52,8% - a fost până acum vaccinată complet, iar 63,7% au primit cel puțin o doză, informează Digi24.ro.

Eforturile vin într-o perioadă în care țara face eforturi să gestioneze actualul val de infecții, alimentat de răspândirea variantei Delta.

Rata de infecție pe 14 zile a crescut de la 134 la 659 per 100.000 în iulie și tinde să fie mult mai mare în rândul tinerilor. Pentru grupul de vârstă de 20-29 de ani, rata este de peste 1.860 la suta de mii de locuitori.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG