Linkuri accesibilitate

Creștere bruscă a cazurilor de COVID-19 în România, înaintea așteptatei relaxări a restricțiilor


În România, unde de luni, 15 iunie, ar urma să fie ridicate mai multe restricții, s-a înregistrat o creștere bruscă a cazurilor confirmate de COVID-19. Românii așteaptă noi relaxări - deschiderea granițelor, a mall-urilor și a eventual a teatrelor -, însă ultimele zile au readus bilanțul la nivelul vârfului pandemiei - 320 de noi pacienți, în 24 de ore. Astfel, numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat, duminică, la 22 de mii. Ultima oară când au mai fost anunțate peste 300 de cazuri pe zi a fost pe 9 mai. Până astăzi, în România, 1410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În comunicatul de duminică, Grupul de Comunicare Strategică face și un nou apel la respectarea măsurilor de protecție, având în vedere numărul în creștere de cazuri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, declarându-se încrezător că va obține sprijinul Parlamentului.

Deschiderea teatrelor la București rămâne oricum sub semnul întrebării: fusese anunțată sâmbătă de primarul general al capitalei, Gabriela Firea și contestată imediat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), care a atras atenția că rămân interzise spectacolele în spații închise, permise fiind numai cele în spații deschise cu maximum 500 de participanți.

Mai multe: romania.europalibera.org

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG