Linkuri accesibilitate

Creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID în R. Moldova


Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în Republica Moldova a înregistrat o creștere exponențială săptămâna trecută, arată datele Ministerului Sănătății. În perioada 24-30 ianuarie s-au înregistrat peste 31 de mii de cazuri noi de Covid-19, cu peste 10 mii mai multe infectări decât în săptămâna anterioară, când au fost raportate peste 20 de mii de teste pozitive.

Tot săptămâna trecută s-a înregistrat o medie zilnică de 4700 de îmbolnăviri, un record absolut de la începutul pandemiei în Republica Moldova.

În același timp, în ultimele șapte zile s-au înregistrat 120 decese cauzate de virusul Sars-Cov-2, cu 42 mai multe decât în săptămâna anterioară.

Luni, șeful Direcției generale sănătate și asistență socială, Boris Gîlcă a declarat că în acest moment, în spitalele din Chișinău specializate pentru tratamentul copiilor sunt internați de două ori mai mulți copii decât capacitatea instituțiilor. „Spitalul V. Ignatenco și cel de Boli Contagioase pentru copii au devenit cele mai mari instituții medicale pediatrice dedicate tratării COVID în Republica Moldova”, a declarat Gîlcă, în ședința săptămânală a primăriei.

XS
SM
MD
LG