Linkuri accesibilitate

Cresc tarifele la telefonia fixă | Trei bărbați, reținuți pentru șantaj de 1,2 milioane de dolari


Din luna ianuarie 2024, Moldtelecom majorează tarifele pentru telefonia fixă până la 40 de lei.
Din luna ianuarie 2024, Moldtelecom majorează tarifele pentru telefonia fixă până la 40 de lei.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

  • Moldova 1 scrie că trei bărbați, cu vârste de 25, 45 și 59 de ani, au fost reținuți de oamenii legii fiind suspectați că au șantajat un fost om de afaceri din UTA Găgăuzia pretinzând de la acesta suma de 1.200.000 de dolari. După ce victima i-a denunțat pe cei trei autorităților, au urmat șapte percheziții atât în Chișinău, cât și la Sud. Acolo, au fost ridicate mai multe informații și obiecte relevante cauzei penale, inclusiv contractele semnate sub amenințarea cu moartea a victimei.
  • Operatorul național de telecomunicații Moldtelecom majorează tarifele pentru telefonia fixă până la 40 de lei, începând cu luna ianuarie. Despre aceasta abonații sunt notificați prin intermediul scrisorilor expediate de companie. IPN precizează că Rodica Hurmuzache, director marketing Moldtelecom, le-a comunicat că de mai bine de zece ani serviciile de telefonie fixă au fost prestate la același tarif, ceea ce generează pierderi considerabile pentru companie.
  • Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, pe data de 27 noiembrie, Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene (ICE). Numeroși parlamentari din cele 16 state membre ale ICE vor dezbate subiectul ce se referă la sprijinul integrării europene și promovarea dezvoltării durabile a regiunii ICE. În 2023, Republica Moldova deține Președinția Inițiativei Central Europene, transmite TVR Moldova.
  • NewsMaker relatează că alte șase persoane au fost deferite justiției pentru cauzarea unui prejudiciu de 11 milioane lei Băncii de Economii. Procuratura Anticorupție a anunțat pe 23 noiembrie că doar unul din cei șase învinuiți și-a recunoscut vina. Totodată, au declarat procurorii, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor, în valoare de 1 144 000 lei, deținute cu drept de proprietate de către unul dintre învinuiți.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook este populară postarea N4 despre starea de sănătate a cântărețului Ion Suruceanu. „Vești bune din Germania. Artistul Ion Suruceanu se simte mai bine”, titrează postarea. Potrivit compozitorului Ian Raiburg, artistul și-a revenit și se simte mai bine, iar în acest moment, se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile.
  • Pe Instagram s-a bucurat de atenția internauților o galerie foto a jurnaliștilor de la TV 8 despre faptul că mai multe bănci instalate pe strada Mircea cel Bătrân din Capitală și Bd. Moscovei au fost vandalizate. Despre aceasta a anunțat primarul Ion Ceban care a spus că va face publice imaginile video de pe camerele de supraveghere.
XS
SM
MD
LG