Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a sugerat la o întâlnire avută la 14 februarie cu președintele rus Vladimir Putin că în criza ucraineană există încă spațiu pentru diplomație. Întrebat de Putin dacă crede că mai este o șansă ca diplomația să triumfe, Lavrov a răspus că „posibilitățile noastre sunt departe de a fi epuizate... La această etapă, aș sugera să continuăm și să le consolidăm”.
Președinta Maia Sandu le-a spus ambasadorilor din țările UE acreditați la Chișinău că R. Moldova rămâne solidară cu Ucraina. Potrivit unui comunicat de presă de la președinție, discuția șefei statului cu ambasadorii, ținută online, luni, 14 februarie, „a vizat, în special, situația tensionată din regiune, posibilele evoluții ale crizei și măsurile întreprinse de autorități pentru a diminua riscurile unor eventuale acțiuni militare în Ucraina. Șefa statului a menționat că prioritare sunt viața și siguranța cetățenilor, dar și că Republica Moldova rămâne solidară cu țara vecină”.
Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat luni la Kiev sprijinul țării sale pentru Ucraina, fără să semnaleze însă vreo schimbare în politica germană de a nu livra arme ucrainenilor. La o întâlnire prelungită cu președintele Volodimir Zelensky, Scholz a spus că țara sa furnizează Kievului ajutoare financiare masive și a anunțat un nou credit de 150 de milioane de euro. Călătoria lui Scholz în Ucraina va fi urmată de o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, marți, 15 februarie. Luni la Kiev, Scholz a spus că dacă Rusia „invadează din nou Ucraina”, occidentul „știe ce are de făcut”, invocând din nou spectrul unor sancțiuni dure.