Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

17:28 30.3.2020

Coronavirus: UE alocă 140 milioane de euro țărilor din Parteneriatul Estic, printre care Ucrainei


Uniunea Europeană va aloca 140 milioane de euro țărilor din Parteneriatul Estic ca să le ajute să facă față „nevoilor celor mai urgente” legate de epidemia de coronavirus.

Alte până la 700 de milioane de euro vor fi direcționate spre atenuarea impactului social-economic al crizei de coronavirus (în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina).

În aceeași declarație, comisarul UE pentru extindere Olivér Várhelyi a spus că fondurile sunt destinate nevoilor imediate ale sistemelor de îngrijire medicală din cele șase țări, ca și nevoilor pe termen mai lung ale celor mai vulnerabile categorii sociale și întreprinderilor mici și mijlocii, care alcătuiesc „coloana vertebrală” a economiei în statele respective.

12:29 30.3.2020

Ucrainenii fug din carantină

Duminică seară, mai mulți ucraineni au fost văzuți cum fugeau din aeroport pentru a evita carantina obligatori de 14 zile. Fuseseră repatriați din Tailanda. În ultimele două săptămâni, zeci de mii de ucraineni s-au întors dintr-o serie de țări grav afectate de Covid-19 cum ar fi Italia și Spania.

Carantina obligatorie pentru toți ucrainenii care se întorc din străinătate fusese anunțată de președintele Volodimir Zelenski, după ce granițele au fost închise pentru cetățenii străini. Toate măsuri menite să încetinească răspândirea pandemiei de coronavirus.

Duminică, în Ucraina, numărul oficial al cazurilor de coronavirus era de 475 iar al deceselor de 10.

18:43 29.3.2020

Rinat Ahmetov își restructurează împrumuturile

Rinat Ahmetov
Rinat Ahmetov

Pe fundal de pandemie, Rinat Ahmetov a luat o decizie radicală pentru una dintre afacerile sale.

Potrivit presei din Ucraina, cel mai mare producător de energie din Ucraina, compania DTEK, nu va mai plăti ratele dobânzilor din cauza pandemiei cu coronavirus şi va căuta să-şi restructureze împrumuturile.

DTEK, care este deţinut de miliardarul Rinat Ahmetov, a declarat printr-un comunicat de presă că pandemia de COVID-19 şi măsurile de prevenţie aplicate în Ucraina au provocat o foarte mare presiune financiară asupra companiei. De asemenea, şefii companiei au declarat că nu se vor plăti dobânzile şi împrumuturile bancare în perioada următoare.

„DTEK Energy este în curs de elaborare a unei propuneri de restructurare a blocajului şi de restructurare a datoriilor conform statisticilor noastre, astfel datoriile nu vor mai fi plătite începând cu 1 aprilie. DTEK Energy solicită comunităţii de investiţii să sprijine compania în luarea acestei decizii dificile. Astăzi, este esenţial să fim fermi şi uniţi în lupta împotriva pandemiei COVID-19", au spus oficialii companiei.

Averea lui Rinat Akhmetov este evaluată la 2.8 miliarde de dolari, conform Forbes.

15:04 29.3.2020

Situația pe front astăzi în Donbas

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG