FMI va debloca a treia tranșă de 1,7 miliarde $ pentru Kiev
Fondul Monetar Internațional intenționează să ofere Ucrainei alte 1,7 miliarde $ în contul celei de-a treia tranșe de finanțare în cadrul programului extins de finantare (EFF), a anuntat purtătorul de cuvânt al organizatiei, Jerry Rice, informează „Interfax-Ucraina”.
„În ceea ce privește suma, dupa cate stiu va fi o tranșă, nu doua. Cred că suma tranșei va fi de 1,7 miliarde $, dar este necesar să verific cifra”, – a spus el.
Rice a amintit că problema continuarii cooperării cu Ucraina privind programul EFF și furnizarea celei de-a treia tranșe va fi examinată de către Consiliul de Administrație al FMI în luna iulie.
NATO: desfășurarea de trupe în estul Europei e din vina Rusiei
Dacă Rusia nu ocupa Crimeea și nu participa activ la mișcarea militară secesionistă din estul Ucrainei, pe care o sprijină în toate felurile, NATO nu ar fi desfășurat trupe în țările estic membre ale Alianței.
Toate acestea au venit după Crimeea, a insistat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, la încheierea reuniunii de două zile, joi și vineri, a miniștrilor de externe din cele 28 de țări ale Alianței.
Atât această reuniune, cât și summitul NATO din iulie de la Varșovia, au ca principală temă măsurile de luat în fața agresivității crescânde a Rusiei.
Rudele pasagerilor MH17 l-au dat în judecată pe Putin
Rudele pasagerilor MH17 au intentat un proces împotriva Rusiei și a lui Vladimir Putin pentru doborârea avionului «Boeing» MH17 din Malaezia în 2014 în estul Ucrainei.
Rudele victimelor cer despăgubiri în valoare de 10 milioane $ pentru fiecare pasager.
Plângerea a fost depusa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în numele rudelor a 33 de pasageri din Australia, Noua Zeelandă și Malaezia.
Avionul MH17 care zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur s-a prăbușit pe 17 iulie 2014, în estul Ucrainei. La bordul avionului se aflau 298 de persoane care au murit cu toatele.
Lukașenka invită Papa la Minsk pentru o conferință de pace în Ucraina
Președintele Bielorusiei Aleksandr Lukașenka l-a invitat pe Papa Francisc la Minsk pentru o conferință de pace care s-ar concentra asupra Ucrainei și unde Papa s-ar putea întâlni și cu Patriarhul Rusiei Kirill.
La întâlnirea sa din 21 mai cu Papa, la Vatican, Lukașenka a spus că cele ce se întâmplă în estul Ucrainei arată nevoia de o "soluție spirituală".
Lukașenka a mai spus că intenționează să invite și liderii cultului mozaic și ai islamului din Ucraina.