Linkuri accesibilitate

CSM examinează demersul procurorului general referitor la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție”


Procurorul general Alexandru Stoianoglo

Consiliul Superior al Magistraturii va examina demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo cu privire la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe” în ședința de marți, 6 octombrie, scrie Ziarul de Garda. Judecătorii specializați în acest domeniu trebuie să rezolve dosarele vizând ” furtul miliardului”.

Potrivit Procurorului General, implementarea respectivului proiect este dictată de necesitatea accelerării procedurii de examinare judecătorească a acestor categorii de dosare care trenează pe rolul instanțelor de mai bine de 5 ani. „Societatea deja de mult timp așteaptă rezultate pe acest caz. S-a întârziat nepermis de mult în aflarea adevărului și trebuie să intervenim ca lucrurile să se miște, iar cei vinovați sa-și primească pedepsele” – consideră Alexandr Stoianoglo.

„Având experiența specializării judecătorilor în domeniul combaterii traficului de ființe umane, credem că specializarea judecătorilor și în domeniul crimelor financiar-bancare va aduce un plus de valoare administrării justiţiei, prin asigurarea calităţii procedurilor în faţa instanţelor, a deciziilor pronunţate de acestea și va fortifica institutul precedentului judiciar”, spune Alexandru Stoianoglo potrivit comunicatului Procuraturii Generale, citat de site-ul Ziarului de Garda.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG