Linkuri accesibilitate

Cu o zi înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokio, a fost demis responsabilul de organizarea ceremoniei de deschidere


Japonia va găzdui de mâine Olimpiada 2020 amânată anul trecut din cauza pandemiei

Cu o zi înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokio, a fost demis responsabilul de organizarea ceremoniei de deschidere, Kentaro Kobayashi, din cauza unei glume legate de Holocaust făcută cu peste două decenii în urmă. Fost comedian, Kobayashi se confruntă cu critici puternice după apariția recentă a unei înregistrări de la un spectacol din 1998 în care pare să facă glume despre Holocaust. Președintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a anunțat demiterea lui Kobayashi pe 22 iulie, spunând că videoclipul în cauză a ridiculizat „fapte dureroase ale istoriei”.

Kobayashi a difuzat o declarație, spunând că a făcut „o alegere de cuvinte stupidă” în acel spectacol și că o regretă. În urma demiterii sale, organizatorii Jocurilor Olimpice reevaluează scenariul ceremoniei de deschidere din 23 iulie, după ce evenimentul a fost afectat de o serie de alte scandaluri.

Cu câteva zile în urmă, un compozitor de muzică pentru ceremonie a renunțat la funcție din cauza reacțiilor negative la interviuri ale sale mai vechi în care descria abuzarea unor colegi de școală cu dizabilități. Organizatorii mai trebuie să facă față creșterii cazurilor de infectarea cu COVID-19 în rândul sportivilor și oficialilor, care a ajuns la 91.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG