Linkuri accesibilitate

CUC a cerut îndepărtarea posturilor de control instalate de Tiraspol în 26 aprilie


„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.

La ședința Comisiei Unificate de Control, întrunită la Bender pe 7 iulie, s-a cerut înlăturarea posturilor de control, instalate unilateral de Tiraspol în Zona de Securitate începând cu 26 aprilie 2022.

După o serie de explozii încă ne-elucidate, pe 26 aprilie, autoritățile transnistrene au introdus un „nivel roșu” de alertă de securitate, și au instalat mai multe posturi de control noi. O lună mai târziu, nivelul de alertă a fost redus.

La vremea respectivă, autoritățile de la Tiraspol susțineau că „urmele ar duce spre Ucraina”, în timp ce președinta Maia Sandu declara că incidentele ar fi fost rezultatul unor tensiuni între diferite grupări din stânga Nistrului „interesate de destabilizarea situației”.

Discuțiile de joi ale CUC s-au încheiat fără rezultat, subiectul va fi reluat peste o săptămână, informează Radio Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG