Linkuri accesibilitate

Curtea Constituțională a suspendat revocarea așa-numitei legi a miliardului


Banconta miliardului furat în fața Parlamentului de la Chișinău, 14 noiembbrie 2019

Curtea Constituțională a suspendat, marți, revocarea așa-numitei legi a miliardului, care descrie restituirea din buget a împrumuturilor acordate în 2014 și 2015 de Banca Națională băncilor devalizate în urma furtului miliardului.

Revocarea legii a fost decisă pe 16 decembrie de noua majoritate informală a PSRM, Partidului Șor și grupului de deputați transfugi, dar a fost contestată în instanță de grupul Pro Moldova.

Este a patra lege controversată din ultimele săptămâni pe care Curtea Constituțională o suspendă până la examinarea pe fond a criticilor formulate de opoziție.

A mai fost suspendată legea care reduce împuternicirile șefului statului prin scoaterea din subordinea sa a Serviciului de Informații și Securitate, legea care restituie în proprietatea statului terenul fostului Stadion Republican din capitală promis ambasadei Statelor Unite pentru construcția unui nou sediu și legea care reduce mandatul Autorității Naționale de Integritate la controlul declarațiilor de avere și interese ale demnitarilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG