Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Cahul: este așteptată o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor


Vineri, 22 mai este programată ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul. Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru acte de corupție în proporție deosebit de mari.

La începutul săptămânii, președintele Igor Dodon declara că Ilan Șor va sta la închisoare, în Republica Moldova ori în Israel. Într-un interviu marți, 19 mai, la Accent TV, președintele spunea că a discutat personal cu omologul său israelian și cu premierul Beniamin Netanyahu despre extrădarea lui Ilan Șor.

Potrivit șefului statului, autoritățile din Israel au declarat că odată ce va fi pronunțată o decizie definitivă în privința lui Șor sunt două căi: ori acesta va fi extrădat sau își va ispăși pedeapsa într-o pușcărie din Israel.

Președintele a declarat că imediat ce va fi pronunțată o decizie definitivă în cazul Șor, aceasta va fi transmisă autorităților din Israel cu cererea ca acesta să fie extrădat în Moldova.

Luni, Procurorul General a anunțat că în numele lui Ilan Șor urmează să fie formulat un nou cap de acuzare în dosarul „furtului miliardului”.

XS
SM
MD
LG