Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Chișinău decide marți dacă menține arestul la domiciliu al lui Igor Dodon


Igor Dodon la marșul de Ziua Victoriei, Chișinău, 9 mai 2022.

Curtea de Apel Chișinău va decide marți 31 mai asupra menținerii măsurii de arest la domiciliu pentru 30 de zile, aplicată prin decizia din 26 mai a judecătoriei Chișinău fostului președinte și lider al PSRM Igor Dodon.

Instanța urmează să examineze trei recursuri la decizia primei instanțe, în cel înaintat de procurori fiind cerută înlocuirea arestului la domiciliu cu detenție în Penitenciarul nr. 13. În celelalte două apeluri, atât apărarea, cât și fostul președinte au cerut instanței eliberarea sub control judiciar.

Igor Dodon, care susține că procesul împotriva e motivat politic, a spus duminică că va publica recursul pe care l-a înaintat Curții de Apel, pentru a se vedea „cât de slabe și neprobate” ar fi acuzațiile procurorilor. „Noi l-am sfătuit să nu-l publice, ca să nu fie acuzat că divulgă date din anchetă”, ne-a spus luni Nicolae Postrusu, unul dintre avocații fostului președinte.

Petru Iarmaliuc, șeful grupului de procurori care investighează cazul lui Igor Dodon, declarase anterior în instanță că a insistat pe arest la domiciliu pentru că fostul președinte ar fi intenționat să plece din țară în ajunul descinderilor de marți, 24 mai. Igor Dodon a negat însă că ar fi avut de gând să fugă de anchetă, spunând că a avut planuri pentru o deplasare înainte de începerea perchezițiilor și a urmăririi sale de către procurori.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG