Linkuri accesibilitate

Curtea Supremă a decis: Andrian Candu nu va participa la alegerile prezidențiale


Fostul speaker al parlamentului Andrian Candu nu va participa la alegerile prezidențiale. Aceasta după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat inadmisibil recursul depus de Pro Moldova în legătura că neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegeri. Membrii partidului spun că se vor adresa la CEDO, informează pagina de internet a TV8.

„Justiția din Republica Modova și-a reconfirmat astăzi loialitatea pentru regimul Dodon. Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de Pro Moldova în legătura că neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale. A fost respinsă și cererea noastră privind ridicarea excepției de neconstituționalitate. Pro Moldova condamnă maniera flagrantă în care formațiunea noastră a fost lăsată înafara exercițiului electoral din 1 noiembrie. Continuăm să credem că a fost un act disperat desprins din teama guvernării față de puterea Pro Moldova”, se arată într-un comunicat al partidului.

În același timp, reprezentanți ai partidului au declarat că așteaptă decizia motivată după care vor lansa procedura de apărare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG