Linkuri accesibilitate

Daniel Ioniță: Pentru a beneficia de ajutorul extern, R.Moldova trebuie să-și respecte angajamentele


Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, este de părere că, pentru ca R.Moldova să valorifice la maxim suportul oferit de partenerii externi, trebuie să respecte mai multe angajamente, „nu care, cum spune cineva, sunt impuse de Bruxelles”. Aceste angajamente sunt consemnate în acordurile pe care R.Moldova le-a semnat și în angajamentele pe care și le-a asumat față de Bruxelles, precum Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Declarațiile au fost făcute în cadrul interviului realizat de BDR Associates (firmă de comunicații din România, care din 2002 are o filială în R.Moldova), din seria de interviuri tematice cu ambasadori ai statelor membre ale UE, în cadrul Zilelor Europei, notează agenția IPN.

Daniel Ioniță a ținut să reamintească faptul că „ Aceste condiționalități trebuie văzute ca niște sfaturi care vin din partea unor prieteni sinceri care te ajută”. „E nevoie de un Cod al Audiovizualului care să fie implementat, e nevoie ca autoritățile de la Chișinău să facă ceea ce au promis de nenumărate ori propriilor cetățeni, să facă pași înainte pentru a recupera furtul miliardului, care reprezintă o povară financiară uriașă” a mai spus diplomatul român, citat de Radio Chișinău.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG