Linkuri accesibilitate

De joi, în R. Moldova poate începe vaccinarea anti-Covid a copiilor de la 12 ani în sus


România: vaccinarea copiilor de peste 12 ani a început în iunie, București, 2 iunie 2021.

De joi, 17 noiembrie, începe vaccinarea anti Covid-19 a copiilor cu vârsta de peste 12 ani, a anunțat Ministerul Sănătății.

Copii vor fi vaccinați cu seruri anti-COVID pe bază de ARN-mesa, mai precis cu vaccinul Pfizer-BioNTech, în două doze, la o distanță de 21 de zile.

Există câteva reguli stricte care trebuie respectate pentru imunizarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani: pot fi vaccinați numai cu permisiunea scrisă a părintelui sau a tutorelui și în baza unei cereri la medicul de familie.

Inizarea copiilor de peste 12 ani se va face doar în centrul de vaccinare permanent, adică în cadrul unei instituții medicale și nu în punctele mobile.

În România vecină, unde vaccinarea copiilor de peste 12 ani a început în iunie, s-a anunțat marți, 16 noiembrie că ar putea începe vaccinarea anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani, până la sfârșitul anului.

Autoritățile fac pregătiri și așteaptă autorizarea Agenției Europene a Medicamentelor, săptămâna viitoare. Debutul campaniei depinde însă și de livrările dozelor speciale pentru copii.

În funcţie de data sosirii vaccinului pentru cei mici produs de Pfizer/Biontech, 1,2 milioane de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani ar putea fi imunizaţi în România.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG