Linkuri accesibilitate

De la 1 ianuarie se vor scumpi biletele pentru călătoriile interurbane


Imagine generică
Imagine generică

Tarifele la călătoriile interurbane se vor majora, începând cu 1 ianuarie, până la 60 de bani per kilometru. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing la Ministerul Economiei și Infrastructurii, după negocieri cu transportatorii, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, ministrul economiei și infrastructurii, Anatolie Usatîi, a declarat că va fi aprobată o instrucțiune privind clasificarea autobuzelor și a microbuzelor pe categorii de confort. Unitățile de transport care nu vor corespunde criteriilor obligatorii nu vor fi admise în circulație. „Mai este o întrebare foarte importantă ce ține de plata taxelor, economia tenebră, transportarea ilicită a călătorilor”, a mai spus ministrul.

La începutul lunii decembrie, sute de transportatori, șoferi și proprietari de rute interurbane au protestat în Piața Marii Adunări Naționale față de refuzul autorităților de a majora tarifele pentru călătorii. Transportatorii s-au plâns că tarifele au fost ajustate ultima oară în urmă cu șapte ani, iar prețul biletelor de călătorie nu acoperă cheltuielile, inclusiv pe cele pentru repararea unităților de transport.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG