Linkuri accesibilitate

De la 1 iulie, România lansează portalul pentru descărcarea certificatelor europene Covid


De la 1 iulie, România lansează platforma de pe care poate fi descărcat certificatul de vaccinare anti Covid-19, necesar pentru a călătorii în Uniunea Europeană fără teste suplimentare sau carantină. Certificatul va putea fi descărcat la adresa: certificat-covid.gov.ro și va arăta că posesorul s-a vaccinat, este imun în urma bolii sau are un test negativ recent.

Solicitarea de eliberare pe acest portal trebuie realizată, pentru certificatele de vaccinare și de vindecare, cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de momentul utilizării certificatului, iar pentru certificatele de testare, cu cel puțin 12 sau 48 de ore, în funcție de tipul de test efectuat, înainte de momentul utilizării.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății al României, a anunțat duminică seara la Digi24, că certificatul va putea fi obținut și de la medicii de familie sau direcțiile de sănătate publică. Se vor organiza și un call center și un grup de soluționare pentru probleme neprevăzute care ar putea apărea și pentru eventuale excepții, transmite DIGI24.ro.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG