Linkuri accesibilitate

De la 300-400 de infectaţi la 500-600!


Nerespectarea normelor sanitare ne va băga rău de tot în mocirla Covidului şi va afecta chiar economia pe care moldovenii o vor funcţională.

De la 300-400 de infectaţi la 500-600!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:25 0:00
Link direct

Ofensiva Covidului în RM continuă. În ultima vreme, numărul zilnic de infectaţi a crescut mult. De la 300-400 la 500-600! E un salt îngrijorător şi situaţia e chiar destul de tristă, dacă ne gândim mai bine. Să vă spun doar un lucru. În Italia, ţară cu 60 de milioane de oameni, pentru prima oară după 15 mai, numărul de infectaţi a trecut de o mie şi italienii s-au impacientat. În Moldova, care are doar vreo 3 milioane de oameni, avem 500-600 de cazuri, deci situaţia e mult mai gravă, dar e linişte şi pace, iar „rasslabonul” devine tot mai vizibil.

Te uiţi în jur şi ai impresia că nu mai e nici o pandemie. Relaxarea e pretutindeni. Oamenii se comportă de parcă nu ar mai exista nici un pericol. În spaţiile publice închise, acolo unde cetăţenii ar trebui chipurile să poarte măşti, văd mereu oameni cu măştile sub bărbii. Moldovenii au început să călătorească, să se întâlnească în grupuri măricele, ignorând „botniţele”, fireşte. Cifra asta – 500 de infectări pe zi – nu-i prea sperie pe moldoveni. Mulţi nici nu vor s-o audă. Infectaţii sunt undeva departe, în viaţa lor Covid nu a pătruns deocamdată.

Economia trebuie, fireşte, să funcţioneze. Oamenii trebuie să se mişte. Moldovenilor li se cere doar să poarte măşti în spaţiile publice închise şi să respecte distanţa socială. Li se cere cu jumătate de gură, iar cerinţele sunt ignorate de către o sumedenie de indivizi. Dar nerespectarea normelor sanitare ne va băga rău de tot în mocirla Covidului şi va afecta chiar economia pe care moldovenii o vor funcţională.

Lucrurile sunt lăsate în voia sorţii în RM. Ideea care a câştigat teren, aceea că scapă cine poate, e păguboasă şi periculoasă. Mergem cu paşi viforoşi spre 40 de mii de infectări. În fiecare zi avem medici infectaţi. Contestatarii „botniţelor” nu vor să înţeleagă că fără măşti Covidul ne mănâncă.

XS
SM
MD
LG