Linkuri accesibilitate

De luni, la Moscova, intră în vigoare obligativitatea vaccinării pentru cei care lucrează cu publicul


Coadă la centrul de vaccinare anti Covid-19 de la GUM, Moscova, 25 iunie 2021.

De astăzi, luni 28 iunie, intră în vigoare la Moscova unele din cele mai stricte reguli privind obligativitatea vaccinării anti Covid-19: cel puțin 60% din angajații în serviciile cu publicul, de la profesori la taximetriști, trebuie să se vaccineze. În caz contrat, riscă să-și piardă locurile de muncă iar angajatorii pot fi amendați cu sume usturătoare.

Măsurile extraordinare au fost impuse de creșterea dramatică a noilor cazuri de infectări dar și a deceselor legate de Covid, Moscova și Sankt Petersburg fiind orașele cele mai afectate acum de pandemie.

Noile reguli, limitează, de asemenea, accesul în restaurante și baruri: pot intra numai cei cu dovada vaccinării sau un test recent PCR negativ. Autoritățile de la Moscova au avertizat în plus că spitalele vor refuza îngrijirile medicale de rutină celor nevaccinați.

Restricții care au dat naștere unei înfloritoare piețe negre pentru certificate de vaccinare.

Până la mijlocul lunii iunie, existau 500 de nume de domenii nou înregistrate pentru vânzarea certificatelor de vaccinare false, potrivit publicației Forbes.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinu-lui a atribuit lipsa de apetit a rușilor pentru vaccin unui „nihilism” dar mulți experți sunt mai de grabă de părere că este expresia unei profunde neîncrederi în autorități, mai ales printre tineri.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG