Linkuri accesibilitate

De miercuri, în Franța, vaccinarea anti-Covid este obligatorie în anumite sectoare publice


La Paris, Arcul de Triumf este „împachetat”, după planurile cunoscutului artist Cristo, 15 septembrie 2021.

De miercuri, 15 septembrie,în Franța a intrat în vigoare obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru angajații din sistemul de sănătate.

Conform unei legi adoptate în această vară, aproape 3 milioane de persoane care lucrează în domeniul sănătății sau în alte domenii esențiale - inclusiv lucrători din spitale, angajați la casele de pensii și pompierii - trebuie să facă cel puțin o primă doză de vaccin anti-Covid. Dacă nu, riscă să fie suspendați de la locul de muncă, fără plată.

Cei care au făcut deja prima doză au până la 15 octombrie să o facă și de a doua. Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, a declarat miercuri la o conferință de presă că peste 90% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au primit cel puțin o primă doză, comparativ cu 64% la începutul lunii iulie, când președintele Emmanuel Macron a anunțat această regulă nouă.

Macron a anunțat obligativitatea vaccinării odată cu extinderea domeniilor și activităților la care se cere prezentarea certificatului Covid. Totul pentru a relansa o campanie de vaccinare care în vară, trena.

Certificatul Covid - care arată dacă persoana este vaccinată, are un test negativ recent sau are anticorpi după boală - este acum obligatoriu pentru a mânca la restaurante, pentru a merge la filme și pentru a participa la alte activități publice.

Inițial, noile măsuri au provocat proteste dar între timp, strategia este larg acceptată, iar Franța a înregistrat o creștere a ratelor de vaccinare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG