Linkuri accesibilitate

500 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, donate de SUA


Președintele Joe Biden i-a îndemnat pe liderii din lumea întreagă să i se alăture în efortul de a ajuta țările sărace din lumea întreagă să aibă acces la vaccinurile anti Covid-19. Biden a promis că Statele Unite vor cumpăra și dona 500 de milioane de doze pentru a ajuta la accelerarea sfârșitului pandemiei. Vorbind în Anglia înainte de reuniunea la nivel înalt a Grupului celor Șapte, Biden a anunțat această nouă donație, care se adaugă la cele 80 de milioane de doze pe care le-a promis deja până la sfârșitul lunii.

Cele 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech vor fi distribuite prin platforma COVAX către 92 de țări cu venituri mici și medii în anul următor.

Președintele a susținut că este atât în interesul Americii, cât și al lumii întregi, ca vaccinarea să fie disponibilă pe scară largă și rapidă peste tot. „Vom ajuta să scoatem lumea din această pandemie, lucrând alături de partenerii noștri globali”, a spus Biden, anunțând că pe 11 iunie națiunile G-7 se vor alătura inițiativei american

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG