Linkuri accesibilitate

26 de națiuni concurează la Rotterdam, în finala concursului Eurovision


Natalia Gordienco participă la finala Eurovision
Natalia Gordienco participă la finala Eurovision

26 de națiuni concurează astăzi în finala concursului Eurovision care are loc în Țările de Jos și este cel mai popular eveniment de muzică live din lume.

3.500 de spectatori vor putea participa la concertul din orașul Rotterdam după ce au fost supuși testelor stricte pentru COVID-19.

Cu câteva ore înainte de spectacol, fanii au făcut coadă în fața locului, în vânt și ploaie, pentru a obține rezultatul testului.

În ciuda precauțiilor, mai multe infecții au fost raportate în timpul repetițiilor și în semifinale, scrie agenția Reuters.

Islanda, considerată una dintre favorite, nu va putea sa prezinte cântecul live pentru că un membru al formației a fost testat pozitiv. Islanda va participa de aceea cu o performanță de rezervă, dar nu LIVE.

Printre alte țări coniderate favorite de casele de pariuri pentru a lua marele premiu sunt Malta, Franța, Italia, Lituania.

Natalia Gordienco reprezintă, în acest an, Republica Moldova cu piesa „Sugar”.

Olanda găzduiește cea de-a 65-a ediție a evenimentului, care atrage o audiență de televiziune de aproximativ 200 de milioane, după ce cântărețul și compozitorul olandez Duncan Laurence a câștigat concursul de la Tel Aviv din 2019 cu piesa „Arcade”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG