Linkuri accesibilitate

49 de site-uri legate de Navalnîi, blocate de autoritățile ruse


Alexei Navalnîi în timpu unui audieri într-un tribunal din Moscova, 25 iunie 2021.

Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Alexei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre colaboratorii săi cei mai apropiaţi.

Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din septembrie şi a fost anunţată după ce în iunie o instanţă a aprobat cererea procurorilor de a declara organizaţiile cu legături cu Navalnîi drept extremiste, scoţându-le, în practică, în afara legii.

Alexei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiţionate. Încarcerarea sa a tensionat deja relaţiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat şi a criticat verdictul privind declararea organizaţiilor care au legături cu Navalnîi drept extremiste.

În legătură cu alegerile parlamentare din septembrie, echipa lui Navalnîi promovează acum ceea ce numește o strategie a "votului inteligent", menită să asigure sprijin pentru cei mai puternici oponenţi ai candidaţilor partidului de guvernământ „Rusia Unită”, în fiecare circumscripţie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG