Linkuri accesibilitate

49 de site-uri legate de Navalnîi, blocate de autoritățile ruse


Alexei Navalnîi în timpu unui audieri într-un tribunal din Moscova, 25 iunie 2021.
Alexei Navalnîi în timpu unui audieri într-un tribunal din Moscova, 25 iunie 2021.

Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Alexei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre colaboratorii săi cei mai apropiaţi.

Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din septembrie şi a fost anunţată după ce în iunie o instanţă a aprobat cererea procurorilor de a declara organizaţiile cu legături cu Navalnîi drept extremiste, scoţându-le, în practică, în afara legii.

Alexei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiţionate. Încarcerarea sa a tensionat deja relaţiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat şi a criticat verdictul privind declararea organizaţiilor care au legături cu Navalnîi drept extremiste.

În legătură cu alegerile parlamentare din septembrie, echipa lui Navalnîi promovează acum ceea ce numește o strategie a "votului inteligent", menită să asigure sprijin pentru cei mai puternici oponenţi ai candidaţilor partidului de guvernământ „Rusia Unită”, în fiecare circumscripţie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG