Linkuri accesibilitate

20 de zile de arest preventiv pentru fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari


Viorel Morari

Viorel Morari, din 2016 pana acum o luna şef al Procuraturii Anticorupţie, a primit luni mandat de arest pentru 20 de zile, după ce fusese reţinut vineri de procurori, la capătul unei verificări a activităţii procuraturii anticorupţie dispuse de proaspătul Procuror General, Alexandr Stoianoglo. Acuzaţia care I se aduce e că l-ar fi protejat pe fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, în dosarul fraudei bancare. Morari o respinge şi afirmă că dosarul e o comandă politică a preşedintelui Igor Dodon şi a conducerii Procuraturii Generale.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a respins drept „aberații” acuzațiile de protejare a fostului lider democrat Vlad Plahotniuc invocate de procurori pentru a cere arestarea sa.

„Nu am primit indicații (de la Plahotniuc), este o aberație a procurorilor”, spune Morari într-o înregistrare video făcută de postul TV8 pe holul instanței, în timp ce este dus de mascați la audieri.

Procurorii spun că, în martie 2017, Morari ar fi înregistrat ilegal o plângere depusă de Plahotniuc pe când se afla la putere și ar fi pornit un proces penal fals pentru a-l proteja pe fostul lider democrat și aliații săi de anchete privind frauda bancară. Morari care a lansat mai multe anchete privind înavuțirea ilicită a unor procurori, judecători și altor demnitari a fost reținut la finalul unei luni de verificări a activității Procuraturii Anticorupție dispusă în decembrie de proaspătul procuror general Alexandr Stoianoglo.

Previous Next

XS
SM
MD
LG