Linkuri accesibilitate

Soluționarea cererii lui Trump legată de confiscarea de documente de către FBI, amânată


Susținătorii lui Donald Trump în fața casei acestuia de la Mar-a-Lago în timpul anchetei FBI, 8 august 2022

Un judecător american a amânat luarea unei decizii cu privire la aprobarea cererii fostului președinte Donald Trump de a numi un expert special care să analizeze documentele confiscate de FBI după o percheziție efectuată luna trecută la domiciliul său.

Judecătoarea districtuală americană Aileen Cannon a ascultat argumentele pe 1 septembrie cu privire la posibilitatea de a numi un expert juridic extern, o măsură despre care avocații lui Trump spun că este necesară pentru a asigura o inspecție independentă a documentelor. O astfel de examinare ar permite ca „informații extrem de personale”, cum ar fi jurnale sau agende, să fie disjunse din dosarul de anchetă și returnate lui Trump împreună cu documentele care pot fi protejate de privilegiul avocat-client sau de privilegiul executiv.

Departamentul de Justiție afirmă că solicitarea este nejustificată deoarece a revizuit deja documentele potențial privilegiate și spune că numirea expertului ar putea întârzia ancheta. Cannon, care a fost numită de Trump în 2020, a declarat că nu se va pronunța imediat cu privire la această chestiune sau dacă va desecretiza mai multe informații despre documentele confiscate. Presa a cerut cu insistență ca aceste documente să devină publice

Cannon a declarat la 27 august că „intenția sa preliminară” era să numească un expert special.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG