Linkuri accesibilitate

Dell Technologies și-a oprit toate operațiunile din Rusia


La 27 august, Dell Technologies a anunțat că a încetat toate operațiunile din Rusia, după ce și-a închis birourile la începutul acestei luni, devenind astfel cel mai recent caz al unei companii occidentale care părăsește Rusia în fața invaziei la scară largă a Moscovei în Ucraina.

Compania americană de calculatoare Dell este un furnizor-cheie de servere în Rusia. Aceasta și-a suspendat vânzările în Ucraina și Rusia în februarie, în timp ce monitoriza situația pentru a determina următoarele sale decizii.

„În februarie, am luat decizia de a nu mai vinde, a nu mai presta servicii sau a nu mai oferi asistență pentru produse în Rusia, Belarus și în regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina, alături de Crimeea, deja supusă embargoului", a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Dell, Mike Siemienas.

Agenția de știri de stat TASS l-a citat pe ministrul adjunct al Industriei și Comerțului, Vasili Șpak, care a declarat: „Monitorizăm evoluția situației”. „Potrivit datelor noastre, marea majoritate a specialiștilor din centrele de cercetare și dezvoltare și a inginerilor de suport ai Dell din Sankt Petersburg și Moscova au primit deja oferte de muncă cu salarii competitive din partea producătorilor ruși”, a adăugat el.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG