Linkuri accesibilitate

Tulpina „Delta” a devenit varianta dominantă în Europa (OMS/ECDC)


Varianta Delta a noului coronavirus, considerată variantă mai „contagioasă” și „îngrijorătoare”, se răspândește rapid în Europa și a devenit de-acum tulpina dominantă în cea mai mare parte a continentului, potrivit celor mai noi date anunțate de OMS și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Cazurile confirmate de COVID-19 au crescut în Europa în fiecare săptămână în ultimele patru săptămâni. Ratele de incidență au crescut în toate grupele de vârstă, dar cel mai rapid în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, unde s-a observat o creștere de 5 ori a cazurilor raportate în ultima lună.

Pe baza tendințelor actuale, OMS și ECDC estimează că varianta Delta va fi tulpina dominantă la nivel mondial în următoarele luni, fiind deja identificată în aproape toate țările europene. Tulpina va continua să se răspândească, înlocuind circulația altor variante, cu excepția cazului în care vor apărea noi variante de virus, și mai contagioase, atrage atenția ECDC.

Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS Europa a precizat însă: „Vestea bună este că datele arată în mod clar că schema completă de vaccinare reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire gravă și de deces”, a arătat oficialul OMS.

În acest context, OMS și ECDC îndeamnă persoanele în vârstă, persoanele cu boli cronice și lucrătorii din domeniul sănătății să se vaccineze pentru a se proteja pe ei înșiși și pe persoanele vulnerabile cu care intră în contact.

Primul maraton național de vaccinare la Căușeni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:49 0:00

În R. Moldova au fost înregistrate luni alte 89 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. La fel, Ministerul Sănătății anunță despre înregistrarea unui alt deces în urma complicațiilor provocate de virusul Covid-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG