Linkuri accesibilitate

De Paștele Blajinilor, transportul public în Chișinău este sistat


În aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus, cimitirele erau închise pentru public.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis sistarea circulației transportului public pentru perioada 6 - 8 iunie, pe 14 iunie, 20 - 21 iunie și 28 iunie.

Pe 7 iunie este reprogramat Paștele Blajinilor dar autoritățile au făcut apel repetat la populație să nu meargă la cimitire.

Pe 22 mai, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a afirmat că sărbătoarea ar putea fi anulată cu totul anul acesta, pentru că rata infectării cu coronavirus se menține încă ridicată, iar adunarea oamenilor în cimitire de „Blajini” ar fi riscantă.

Mitropolia Moldovei a spus mai recent că la organizarea sărbătorii se va ține cont de cererile autorităților civile și a făcut apel la credincioșii care „s-au întors din străinătate, se află în perioada de carantină, prezintă careva simptome, sau fac parte din grupul sporit de risc... să se abțină de la participarea lor fizică la sfintele slujbe”.

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă totdată locuitorii capitalei și agenții economici care și-au reluat recent activitatea, să respecte măsurile de prevenire și răspândire a infecției COVID-19, odată cu eliminarea mai multor restricții impuse anterior de autoritățile de stat, relatează presa de la Chișinău.

XS
SM
MD
LG