Linkuri accesibilitate

Departamentul de Stat: Rusia a închis mereu ușa negocierilor de pace cu Ucraina


Ned Price, purtătorul de cuvând al diplomației americane.

„Rusia a închis mereu, sau mai precis nici nu a deschis ușa negocierilor de pace cu Ucraina, deși președintele [rus, Vladimir] Putin a declarat din nou săptămâna aceasta că Rusia și Ucraina ar fi fost pe punctul de a încheia un acord de pace în martie, dacă Ucraina nu ar fi plecat de la masa negocierilor. Știm că este o minciună”, a afirmat la Washington Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american,.

Potrivit lui Price, un argument în plus că Rusia a dus mereu un război „de agresiune teritorială, de cucerire” este și declarația de miercuri a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care afirma că țintele Rusiei în Ucraina au trecut de Donțek și Lugansk, incluzând acum Herson și Zaporojie și s-ar putea extinde și mai mult, dacă Occidentul continuă să înarmeze Ucraina. „Geografia s-a schimbat”, a avertizat Lavrov.

Declarația lui Lavrov, a mai spus Price la Washington, nu face decât să confirme avertismentul Departamentului de Stat că Rusia se pregătește să anexeze teritoriile cucerite în cursul invaziei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG