Linkuri accesibilitate

DePhazz


Detaliu de pe coperta albumului Daily Lama, DePhazz, 2002.
Detaliu de pe coperta albumului Daily Lama, DePhazz, 2002.

Ein Dummes Spiel: cît de proastă sau bună e muzica din tren, supermarket și aeroport

DePhazz
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:08:34 0:00

Peter Baumgarten e un producător și disc-jockey germano-austriac prolific în acea categorie contemporană de muzică numită lounge, sau chill, sau café.

A pus muzică în diverse cluburi de la Heidelberg, a fost muzician de varieté în Germania, Elveția, Austria și Canada, apoi editor de teatru radiofonic, și realizator de programe pentru copii la Canalul 2 al televiziunii germane ZDF.

A făcut o mulțime de remixuri de succes pentru Kool & the Gang, Boy George, Morricone, Ella Fitzgerald, și mulți alții.

Din 1997, este conducătorul unui proiect numit DePhazz.

Numind sunetele de pe cele 16 albume lansate de DePhazz între 1997-2018 „jazz cu un pick-up”, Baumgarten samplează și remixează muzica pe care o găsește aproape peste tot, de la Ella Fitzgerald la discurile de cinic cenți de la tîrgurile de vechituri.

Proiectul DePhazz are și o componentă live, o trupă de muzicieni, care cântă - în concerte sau în studio - ceva între muzică de dans electronică și jazz, cu elemente de soul, latino, trip-hop, și drum and bass, într-un

Peter Baumgarten spune despre el că e mai mult un artist de colaje muzicale decît compozitor sau intrumentist.

„Nu cred, spune el pentru National Public Radio din Statele Unite, că cineva chiar inventează muzică nouă. E atît de multă muzică, în tren, în supermarket, în aeroport, încît chiar nu pot spun cu adevărat dacă eu sînt cel care compun asta, sau doar am auzit-o acum două zile.”

După mine răspunsul la misterul dacă e una sau alta depinde de cît de proastă sau bună e muzica aia de acum două zile.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG