Linkuri accesibilitate

Depozit de muniții rus din regiunea ocupată Herson distrus de o rachetă ucraineană


Captură de ecran a unei fotografii de pe rețelele de socializare care arată o explozie în Nova Kahovka în noaptea de 11 spre 12 iulie 2022.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise după ce o rachetă lansată de armata ucraineană a lovit un mare depozit de muniții din orașul Nova Kahovka, în regiunea Herson, ocupată de armata rusă.

Decesele au fost anunțate de administrația locală instalată de armata rusă de ocupație, dar informația nu a putut fi deocamdată verificată din surse independente.

Imagini postate pe rețele de socializare arată însă explozii iluminând cerul în zorii zilei, muniții care ard și coloane groase de fum.

Depozitul era situat în apropierea unui nod de cale ferată și a unui baraj de pe râul Nipru.

Se speculează că armata ucraineană ar fi folosit sistemele mobile de rachete HIMARS primite din Statele Unite, relatează BBC.

În ultimele două săptămâni, armata ucraineană a lansat mai mult de 10 lovituri cu rachete ghidate unor depozite de muniții și a unor instalații militare rusești din Makiivka, Melitopol, Șahtiorsk, Popasna și alte localități din teritoriile ocupate de Rusia, inclusiv în zone îndepărtate de linia frontului.

Unele dintre aceste depozite și facilități erau amplasate la o distanță cuprinsă între 5 și 75 km de linia frontului, transmite Current Time, cu referire la o analiză a BBC.

Experții consideră că aceste succese ale armatei ucrainene au legătură directă cu faptul că Ucraina poate folosi în sfârșit sistemele mobile de rachete HIMARS primite din Statele Unite.

Primele patru sisteme americane HIMARS au ajuns pe frontul ucrainean la 23 iunie, iar după ce noul pachet de ajutor militar american pentru Ucraina va intra în vigoare, Kievul va primi încă patru lansatoare multiple de rachete, ceea ce va ridica numărul acestora pe front la 12.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG