Linkuri accesibilitate

Deputații Șor și comuniști garantează că Marina Tauber nu va fugi de justiție


Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost lipsită de imunitate parlamentară și reținută pe 21 iulie, aflându-se în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Deputații Partidului Șor și din Partidul Comuniștilor au trimis Curții de Apel Chișinău garanții personale că Marina Tauber nu se va eschiva de la urmărirea penală și cer eliberarea ei din arest preventiv.

Scrisoarea a fost semnată de deputații Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin, Oleg Reidman, Inga Sibova, Diana Caraman, Veaceslav Nigai și de colegii Marinei Tauber din fracțiunea Partidului Șor: Denis Ulanov, Petru Jardan, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

Semnatarii dau asigurări că Marina Tauber se va prezenta în fața procurorilor și a judecătorilor de fiecare dată când va fi citată și susțin că acuzațiile care i se aduc „sunt determinate de motive politice”.

La rândul său, Marina Tauber a transmis o scrisoare ambasadorilor acreditați în R. Moldova în care se plânge că guvernarea PAS a comis o serie de abuzuri la adresa sa, cum ar fi îngrădirea dreptului la un proces echitabil, imixtiune în justiție și măsuri disproporționate în raport cu un deputat.

Potrivit Codului de procedură penală, garanţia personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere şi-l iau în sensul că, prin autoritatea lor şi suma bănească depusă, garantează comportamentul respectiv al bănuitului, învinuitului sau inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată. Numărul garanţilor nu poate fi mai mic de doi şi mai mare de cinci.

La prezentarea în scris a garanţiei, fiecare garant concomitent depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanţei de judecată o sumă bănească de la 50 la 300 unităţi convenţionale, adică între 2.500 și 15.000 de lei.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost lipsită de imunitate parlamentară și reținută pe 21 iulie, aflându-se în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Ea este acuzată de acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor de către un grup criminal organizat și pentru falsificarea raportului financiar al formațiunii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG