Linkuri accesibilitate

Deputații Blocului ACUM cer demisia ministrului apărării, Victor Gaiciuc


Victor Gaiciuc în studioul Europei Libere de la Chișinău
Victor Gaiciuc în studioul Europei Libere de la Chișinău

Vicepreședintele Parlamentului din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, a fost nevoit să citească vineri, 29 noiembrie, în Parlament moțiunea depusă împotriva ministrului apărării, Victor Gaiciuc, în mare parte cu microfonul închis, informează site-ul Ziarului de gardă.

În timp ce domnul Popșoi era la tribună – citind textul moțiunii cu microfonul închis, președinta parlamentului, lidera socialiștilor, Zinaida Greceanîi i-a dat cuvântul socialistului Bolea care a făcut propuneri la ordinea de zi cu microfonul deschis. Zinaida Greceanîi s-a arătat deranjată de gestul colegului din PAS, solicitându-le responsabililor din Parlament să clarifice în ce mod fi depuse moțiunile simple, „ca să fie clar pentru totdeauna”.

Deputații „ACUM” cer demisia ministrului apărării, după ce acesta a elogiat armata separatiștilor din Donbas, sfidând integritatea teritorială a Ucrainei. În 2016, Victor Gaiciuc a elogiat armata separatistă din Donbas, susținută de Federația Rusă. În timpul unei conferințe la Academia de Științe a Moldovei, Gaiciuc a spus despre armata de mercenari din Donbas că este una model, fiindcă luptă „cu spirit și credință”.

Deputații „ACUM” cer președintelui Igor Dodon și premierului Ion Chicu să se disocieze de aceste declarații și să confirme faptul că nu recunosc structurile nelegitime din regiunea transnistreană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG