Linkuri accesibilitate

Deputații Platformei DA au adresat o sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu Partidului Politic Șor


Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au adresat o sesizare la Curtea Constituțională în legătură cu Partidului Politic Șor. De asemenea, ei au elaborat un proiect de lege prin care propun înăsprirea pedepsei, de la sancțiune contravențională la sancțiune penală, pentru partidele politice care utilizează fondurile nedeclarate, neconforme sau venite din străinătate, informează agenția IPN.

Prin sesizarea la Curte, deputații Platformei DA contestă constituționalitatea Partidului Politic Șor, care, „prin acțiunile și scopurile sale, lezează principiul statului de drept, fapt ce intră în contradicție cu prevederile din Constituție”. Potrivit deputaților din Platforma DA, în sesizare „sunt aduse probe vizând recidivarea Partidului Șor în încălcarea legislației electorale și comiterea abaterilor de la legislație în fiecare scrutin la care a participat, dovada folosirii mijloacelor ilegale pentru întărirea influenței politice, fapt ce contravine principiului statului de drept, demersurile Procuraturii Generale privind ridicarea imunității deputaților Partidului Șor”.

Într-o conferință de presă, deputata Stela Macari a amintit că, împreună cu colega sa, Maria Ciobanu, încă în septembrie 2019 a sesizat Ministerul Justiției privind radierea Partidului Politic Șor din registrul de stat al persoanelor juridice.

Sesizarea la CC și proiectul de lege au fost elaborate de deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, scrie IPN.

În replică, liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a scris că această sesizare a Platformei DA ar fi „ultimele convulsii ale unui politician ratat, iar această mișcare nu-l va ajuta pe Andrei Năstase să-și crească ratingul politic”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG