Linkuri accesibilitate

Deputații ruși aprobă cererea lui Putin de a folosi forța militară în afara Rusiei


Tancuri rusești transportate pe calea ferată, 18 februarie 2022

Camera superioară a parlamentului rus a votat în unanimitate pentru aprobarea cererii președintelui Vladimir Putin de a folosi forța militară în afara țării, exacerbând și mai mult criza relațiilor cu țările occidentale din cauza Ucrainei.

Marți, 22 februarie, Putin a trimis o scrisoare Consiliului Federației în care îi cerea să oficializeze desfășurarea de forțe militare în regiunile din estul Ucrainei pe care separatiștii susținuți de Rusia spun că le controlează, la o zi după ce Putin a recunoscut independența acestora.

Ulterior, Putin a declarat că actuala criză s-ar putea încheia dacă Ucraina ar renunța la cererea de aderare la NATO și dacă Occidentul ar înceta să mai furnizeze arme Kievului. El a mai spus că acordul de pace cunoscut sub numele de acordul de la Minsk „nu mai există” și a acuzat Kievul că l-a distrus.

În cadrul unei conferințe de presă, Putin a cerut, de asemenea, recunoașterea internațională a Crimeii ca parte a Rusiei.

Anterior, la Bruxelles, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia nu a încetat să planifice o invazie la scară largă a Ucrainei. El a declarat într-o conferință de presă că există „toate indiciile” că Rusia continuă să planifice un atac la scară largă. El a spus că NATO a continuat să îndemne Rusia să se retragă.

Casa Albă de la Washington a anunțat că președintele american Joe Biden se va adresa națiunii cu privire la ultimele acțiuni ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG