Linkuri accesibilitate

Deputata partidului Șor Marina Tauber a fost pusă în arest preventiv


Judecătoria Ciocana de la Chișinău a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatei partidului Șor Marina Tauber, după ce aceasta a fost a fost pusă sub acuzare de procurorii anticorupție.

Tauber e acuzată pentru acceptarea cu bună știință a finanțării partidului Șor din partea unui grup criminal organizat și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a acestei formațiuni politice pentru primul semestr al anului 2022, cu intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară la 21 iulie, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut acest lucru în plenul Parlamentului. În aceeași zi, deputata a fost reținută pentru 72 de ore.

Iulian Balan, avocatul Marinei Tauber, a anunțat că va contesta arestul preventiv pentru că dosarul de 78 de file prezentat de procuror „nu conține nicio probă care ar indica-o pe Marina Tauber ca autor sau complice la infracțiunile care i se incriminează”, relatează presa de la Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG