Linkuri accesibilitate

Deputata Victoria Cazacu a fost exclusă din PAS. Ea spune că este denigrată și refuză să-și depună mandatul


Victoria Cazacu a obținut primul său mandat de deputat pe listele PAS în iulie 2021.
Victoria Cazacu a obținut primul său mandat de deputat pe listele PAS în iulie 2021.

Biroul Permanent Național al Partidului „Acțiune și Solidaritate” anunță că a exclus-o din partid pe deputata Victoria Cazacu, fiica căreia este cercetată într-un dosar de corupție.

De asemenea, formațiunea îi cere repetat Victoriei Cazacu să-și depună mandatul de deputat. „PAS și-a asumat lupta împotriva corupției drept principiu de bază și nu va tolera asemenea cazuri în interiorul partidului”, se arată în anunț.

Victoria Cazacu a spus Europei Libere că excluderea ei din partid a venit ca reacție la refuzul de a-și depune mandatul de deputat la solicitarea președintelui Parlamentului și liderului PAS, Igor Grosu.

Ea susține că fiica sa nu a fost reținută și a amintit despre importanța prezumției nevinovăției. Cazacu spune că nu-și va depune mandatul și va rămâne deputat neafiliat „până la elucidarea tuturor circumstanțelor”.

„Nu voi da curs tentativelor de denigrare și intimidare”, a declarat deputata.

Pe 1 aprilie, Igor Grosu a spus că printre inspectorii vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău cercetați într-un dosar de corupție ar fi și fiica deputatei Victoria Cazacu. El i-a cerut public deputatei să renunțe la mandat.

În urma unor percheziții, în acea zi, au fost reținuți trei inspectori vamali, bănuiți că primeau de la pasageri între 50 și 1.000 de dolari mită pentru a le permite să treacă vama fără a-și declara bunurile. Alți patru inspectori, inclusiv fiul deputatului socialist Radu Mudreac, sunt cercetați în stare de libertate în același dosar.

Profesoară de istorie, Cazacu a fost șefă a Serviciului de asistență psihopedagogică și a Direcției învățământ din raionul Ocnița. A obținut primul său mandat de deputat pe listele PAS la alegerile din iulie 2021. În aprilie 2022, a fost aleasă președintă a organizației teritoriale PAS Ocnița.

XS
SM
MD
LG