Linkuri accesibilitate

Fiica unei deputate PAS și fiul unui deputat socialist, cercetați într-un dosar de corupție


Pe 1 aprilie, CNA a efectuat percheziții în birourile, domiciliile și automobilele mai multor inspectori vamali, bănuiți de luare de mită
Pe 1 aprilie, CNA a efectuat percheziții în birourile, domiciliile și automobilele mai multor inspectori vamali, bănuiți de luare de mită

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a cerut deputatei PAS, Victoria Cazacu, să renunțe la mandat pe motiv că fiica ei este cercetată într-un dosar de corupție la Aeroportul Chișinău. În același dosar, este cercetat fiul deputatului socialist Radu Mudreac.

În dimineața de 1 aprilie, procurorii și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău și au reținut pentru 72 de ore trei inspectori vamali. Alți patru sunt cercetați în libertate. Deputatul socialist Radu Mudreac a confirmat că fiul lui este printre aceștia din urmă.

Potrivit unui comunicat al CNA, inspectorii sunt bănuiți că primeau de la pasageri între 50 și 1.000 de dolari mită pentru a le permite să treacă vama fără a-și declara bunurile.

La câteva ore distanță, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că una dintre persoanele vizate este fiica deputatei partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Victoria Cazacu.

Grosu, care este și președinte al PAS, a cerut demisia Victoriei Cazacu, declarând că „asemenea cazuri umbresc și subminează lupta împotriva corupției”.

El a mai spus că Victoria Cazacu va fi exclusă din „organele parlamentare și din fracțiunea PAS”. „Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a menționat Grosu.

Deputata nu a comentat, deocamdată, solicitarea lui Grosu. Cazacu a devenit deputată în urma alegerilor din vara anului 2021. La 2 aprilie 2022, a fost aleasă președintă a organizației teritoriale PAS Ocnița.

  • 16x9 Image

    Nadejda Coptu

    La Europa Liberă Moldova scriu despre justiție. Urmăresc ședințele de judecată din dosarele de rezonanță, relatez despre ilegalități și încălcarea drepturilor omului. De fiecare dată, când scriu, sper ca munca mea să schimbe lucrurile în bine. Anterior, am scris despre aceleași probleme și pentru site-ul newsmaker.md. Am început să lucrez în presă în 2016, când eram studentă la Facultatea de Jurnalism și reporteră pentru site-ul publika.md.

XS
SM
MD
LG