Linkuri accesibilitate

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco critică instituțiile de drept că nu fac nimic ca să recupereze banii furați


Sergiu Litvinenco în studioul Europei Libere
Sergiu Litvinenco în studioul Europei Libere

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco s-a întrebat retoric, într-o postare pe Facebook, cum este posibil ca instituțiile din alte state să recupereze bani furați de la cetățenii Republicii Moldova, pe când instituțiile de stat din Moldova – care sunt plătite din banii cetățenilor moldoveni - să nu recupereze măcar un bănuț din banii furați de atâția ani, informează Radio Chişinău.

„Ce fel de instituții are această țară? Pentru ce le mai finanțăm dacă nu sunt în stare să facă absolut nimic”, s-a întrebat retoric Sergiu Litvinenco.

El a scris și despre necesitatea unei reforme a statului, în primul rând, o resetare a modului de funcționare a instituțiilor moldovene. Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău a anunțat, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău, că autoritățile britanice vor transfera Moldovei aproape o jumătate de milion de lire sterline, fonduri reținute din conturile bancare ale fiului fostului premier Vlad Filat, Luca Filat.

Luca Filat a ajuns în vizorul autorităților de la Londra în 2018, conturile sale au fost înghețate, în conformitate cu prevederile legii britanice, după ce anchetatorii de la Agenția pentru Combaterea Criminalității (NCA) au suspectat că banii provin din activități ilegale.

XS
SM
MD
LG