Linkuri accesibilitate

Deputat rus: Moldova este prima țară din regiune care primește gratuit vaccinuri din Rusia


Deputatul Viktor Seliverstov și liderul PSRM, Igor Dodon, coborând din avionul care a adus prima tranșă de vaccinuri „Sputnik V” la Chișinău

Președinta Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, a discutat cu grupul de deputați în Duma de Stat a Federației Ruse, veniți la Chișinău pentru a transmite lotul de vaccinuri Sputnik V, informează site-ul Parlamentului. Astăzi Rusia a trimis cu un avion special o tranșă de 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Alte 40 de mii de doze ar urma să ajungă în luna mai curent. Totodată, Republica Moldova negociază achiziționarea de noi loturi de vaccinuri rusești, din fonduri bugetare.

Transportul a fost însoţit de preşedintele PSRM, Igor Dodon.

Deputatul rus Viktor Seliverstov a spus că Republica Moldova este prima țară din regiune care beneficiază, cu titlu gratuit, de vaccinuri produse în Federația Rusă. Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor au fost trecute în revistă situația politică, social-economică și pandemică din Moldova și relaţiile dintre Parlamentele Moldovei și Rusiei.

Un alt subiect abordat a fost cu referire la situația migranților moldoveni în Federația Rusă și facilitarea accesului la piața muncii și a protecției sociale a acestora. La discuție au fost prezenți ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, și primul secretar al Ambasadei, Tatiana Psariova.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG