Linkuri accesibilitate

Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing: președintele Putin salută „relația demnă” dintre Rusia și China


Președintele rus Vladimir Putin și liderul chinez Xi Jinping, la Beijing, China

Aflat la Beijing, pentru deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă, președintele rus Vladimir Putin a salutat „relația demnă” dintre Rusia și China, la întâlnirea cu liderul chinez Xi Jinping. Sprijinul politic și economic din partea Chinei ar putea submina eforturile Statelor Unite și ale aliaților occidentali de a ostraciza Moscova.

„Lucrăm împreună pentru a aduce la viață adevăratul multilateralism”, i-a spus președintele chinez omologului său rus, potrivit interpretării dată de Kremlin discuției dintre ei doi. Putin este una din cele mai importante prezențe politice la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing, la care participă încă aproape două duzini de lideri mondiali.

Prezența lor este menită să reducă impactul „boicotului diplomatic” al președintelui american Joe Biden și al altor lideri occidentali. Deși majoritatea liderilor din UE sunt de asemenea absenți de la Beijing, Bruxelles-ul nu vorbește despre „un boicot diplomatic”, decizia de a participa sau nu fiind lăsată la latitudinea statelor membre.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG