Linkuri accesibilitate

Dezvăluiri: fostul coregraf-șef al Operei de Stat din Bavaria, un apropiat al Kremlinului?


Opera de stat bavareză.

La începutul lunii aprilie, Igor Zelenski, coregraful-șef al Operei de Stat din Bavaria a fost nevoit să demisioneze din motive „personale”. Acum se dovedește că, potrivit presei ruse, el este partenerul fiicei mai mici a președintelui rus Vladimir Putin, Katerina Tihonova (35) și un apropiat al Kremlinului.

Cele două fiice ale președintelui rus figurează pe lista persoanelor sancționate de Uniunea Europeană și Statele Unite pentru sprijinul acordat, direct sau indirect, invaziei ruse din Ucraina.

Portalul de investigații „Istories.media” a dezvăluit că în ultimii doi ani, Tihonova ar fi fost de peste 50 de ori la Muenchen, unde se află Opera de Stat bavareză, relatează presa germană. Conducerea operei, se pare, nu știa nimic despre această legătură.

Cazul Zelenski este un scandal politic nu numai din cauza legăturilor pe care se pare că le are cu familia președintelui rus. Coregraful și fostul prim-balerin face parte din 2018 din consiliul de administrație al unei fundații finanțată din afacerile cu petrol ale statului rus, fundație care coordonează, sub supravegherea directă a președintelui Putin, o serie de proiecte culturale majore în Rusia, a relatat încă din martie, cotidianul german „Süeddeutsche Zeitung”. Se relatează că „sute de angajați” ai fundației au fost concediați din cauza pandemiei

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG